Apraksts
Pasaulē pirmais revolucionārais Z10 ar P.R.G. karsto un auksto kafijas dzērienu pagatavošanai
Jaunais Z10, Šveices inženierijas meistardarbs, ar dubultu kafijas dzērienu klāstu. Ar vienu pieskārienu tiek pagatavoti visi karstie kafijas dzērieni – no intensīva espresso līdz modernam flat white. Turklāt tas atklāj pilnīgu jaunu pasauli kafijas baudīšanā, piedāvājot aukstos kafijas dzērienus. Tas ir iespējams pateicoties Dzērienu atpazīstošām kafijas dzirnaviņām (P.R.G.), kas atpazīst izvēlēto dzērienu un precīzi pielāgo dzirnaviņu malumu. Turklāt JURA ir izstrādājuši novatorisku aukstās ekstrakcijas procesu – burtiskā nozīmē atsvaidzinošu jaunāko inovāciju. Šajā procesā zem ūdens lēnām pulsē caur svaigi maltu kafiju zem augsta spiediena. Rezultāts ir pilnīgi jauns kafijas baudīšanas pieredzes veids – atsvaidzinošs, enerģiju sniedzošs un ar lieliski līdzsvarotu aromātu.
Jaunās produktu atpazīstošas dzirnaviņas (P.R.G.)
Lai nodrošinātu optimālu malumu katram kafijas dzērienam, JURA inženieri ir izstrādājuši Dzērienu atpazīstošas kafijas dzirnaviņas (P.R.G.). Šīs elektroniski vadītās augstas efektivitātes dzirnaviņas sekundes daļā noregulē nepieciešamo maluma pakāpi – daudz ātrāk un ērtāk, ja maluma maiņa jāveic bieži. Kafijas maluma pakāpe variē no ļoti smalka maluma īsiem klasiskiem dzērieniem līdz ļoti rupjam – garajiem dzērieniem. Un kafijas mīļotājiem nav jāsatraucas – regulācija notiek pilnīgi automātiski katram dzērienam. Ja lietotājs vēlas, ar Aroma Selection funkciju to var arī individuāli mainīt pirms katras pagatavošanas.
Auksto kafiju gatavošana
Pateicoties aukstās ekstrakcijas procesam, Z10 var pagatavot autentiskus aukstos kafijas dzērienus. Kamēr daudzi kafijas dzērieni parasti sastāv no karsti pagatavotas un atdzesētas kafijas, ekstrakcijas process Z10 tiek veikts citādi – ar aukstu ūdeni, zem liela spiediena pulsējot caur rupji maltu kafiju. Rezultātā tiek iegūts uzmundrinošs un atsvaidzinošs dzēriens ar dabisku garšu, kurā ir pilnvērtīgi jūtamas kafijas augļu notis, kas netiek apspiestas ar rūgtumu. Tā nav vienkārši auksta kafija.
Astotās paaudzes gatavošanas bloks
Pagatavošanas bloks ir vissvarīgākā jebkura automātiskā kafijas automāta sastāvdaļa. Z10 automātam JURA izstrādājusi astotās paaudzes pagatavošanas bloku. Ar tā 3D pagatavošanas tehnoloģiju, ūdens vienmērīgi plūst caur malto kafiju vairākos līmeņos. Tas ļauj atklāties aromātam gan karstos, gan aukstos kafijas dzērienos.